Om kristaller

Hur kristaller formas

Kristaller skapas för det mesta av jordens fantastiska kraft. Vi vet att planeten jorden har sin mantel och skorpa ovanför sig. Jordens mantel genomsyras av glödhet magma som hela tiden rör sig. På grund av hög värme och högt tryck tenderar magma ständigt att stiga till ytan av jordskorpan. Magmatiskt vatten, som är fullt av mineraler och andra föreningar, färdas med magman. På väg upp till ytan svalnar det vattnet och trycket sjunker, och om vattnet stöter på en spricka i jordskorpan som det inte kan ta sig ifrån, börjar det bildas kristaller av de ämnen som finns i det vattnet där. Processen för kristallbildning kallas kristallisation. Förutom vatten kan även en gas eller annan vätska fungera som lösningsmedel. Alla kristaller är mineraler, men inte alla mineraler är kristaller. De är den högsta evolutionära produkten av mineralriket.

Hur en kristall bildas påverkar hur dess kraft fungerar. De där som växte långsamt tenderar att avge sin kraft försiktigt, däremot kristaller som hade snabb tillväxt  spränger sin kraft ut till världen. Några av de yngsta geologiska stenarna har de högsta vibrationerna och största kraften att förändra vår värld.

Om vi ​​vill förstå kristallernas magi och kraft måste vi komma ihåg att de är en del av naturen som styrs av dess lagar – samma lagar som styr våra liv och livet för varje varelse på jorden och i universum.

Hur man väljer en kristall

Alla kristaller vibrerar med sin egen frekvens, och vissa människor är tillräckligt känsliga för att känna dessa vibrationer.

Eftersom du inte kan röra kristallen när du köper online måste du lita på din intuition. Bläddra i vår e-butik och fokusera på den kristall som tilltalar dig mest. Du kanske fascineras av bilden av en viss kristall, med en stark önskan att röra vid den, med en känsla av frustration över att du inte kan röra den. Om du känner så kan du vara säker på att det här är rätt kristall för dig och att den borde vara en del av ditt liv, eftersom den kan erbjuda dig det du behöver för tillfället